prijs op maat

Vraag een prijs op maat!

aluminium

afbeelding aluminium ijzer en schroothandel

Aluminium is een zilverwit, buigzaam metaal. Doordat het product stabiel is aan de lucht, dankzij een dun en gesloten oxidelaagje, krijgt het metaal een doffe indruk. Het is een bijzonder goede geleider, het vonkt niet en laat zich relatief makkelijk vormen.

rvs

rvs ijzer en schroothandel oud metaal

Roestvast of roestvrij staal, ook rvs of inox genoemd, is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. RVS kan onder bepaalde omstandigheden wel degelijk roesten.

geel koper

messing ijzer en schroothandel oud meta

Geel koper bestaat uit koper en zink. Koper en zink zijn twee zuivere metalen, bestaand uit koperatomen en zinkatomen en word samengevoegd tot een legering. Messing is wellicht de meest bekende van deze metaallegeringen. Het percentage zink in geel koper kan variëren van 30% tot 45%. Het metaal word toegepast in veel producten. Denk hierbij aan kranen, kerkklokken of scheepschroeven.

kabel

kabel ijzer en schroothandel oud metaal

PVC is een veelvuldig toegepaste thermoplast die ontstaat na polymerisatie van het monomeer vinylchloride (VCM). Omdat pvc goedkoop en eenvoudig te bewerken is, wordt het veel toegepast in allerlei takken van de industrie ter vervanging van onder andere hout en beton. Naast elektriciteitskabel kunt u bij ons terecht met PVC kabel, data-kabel, trekdraad, coaxkabel, grondkabel, aluminium-kabel en loodkabel.

raffineer

raffineer ijzer en schroothandel oud metaal

Met de term ‘raffineer’ wordt veelal shredder materiaal bedoeld.  Een combinatie van allerlei metalen en ijzer wat eerst door een machine helemaal verpulverd word en daarna gesorteerd. Veelal bestaat raffineer uit allerlei huishoudelijk apparatuur. Koel-& vrieskasten vallen niet in deze categorie.

elektromotoren

elektromotoren ijzer en schroothandel oud metaal

Een elektromotor is een machine die gebruikt wordt om elektrische energie om te zetten in mechanische energie. Elektromotoren worden onderverdeeld in gelijkstroom- en wisselstroom. Behalve de gebruikelijke motoren die een roterende beweging leveren, zijn er ook motoren die een lineaire beweging maken.

zink

zink ijzer en schroothandel oud metaal

Zink is een blauw/wit overgangsmetaal, veelal gebruikt als legeringsmateriaal in messing, zilvernikkel, soldeertin. Belangrijke toepassingen vindt je in batterijen, regenpijp, dakgoot en dakbedekking.

logo ijzer en schroothandel scherpe prijzen